Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові зросло число постраждалих внаслідок ранкового обстрілу – влада


Останнім часом російські війська посилили свої атаки Харкова (фото архівне)
Останнім часом російські війська посилили свої атаки Харкова (фото архівне)

Кількість поранених у Харкові внаслідок ранкового російського обстрілу міста авіабомбами зросла до дев’яти, повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. Раніше повідомляли про одного загиблого і сімох поранених.

«Загиблий – 24-річний цивільний чоловік, працював на підприємстві. Був на роботі, коли росіяни завдали авіаудару. Пішов із життя внаслідок уламкового поранення. Серед дев’яти поранених до медичних установ госпіталізовано трьох жінок віком 28, 38, 40 і одного 42-річного чоловіка – усі з вибуховими травмами», – написав Синєгубов у телеграмі.

За його словами, п’ятьом людям допомогу надали на місці, переважно в них – гостра реакція на стрес.

«Перше влучання зафіксовано в Київському районі на території гаражного кооперативу і адмінбудівлі неподалік. Понад 40 гаражів розтрощені. Зайнялися три легкові автомобілі, пошкоджені ще шість. Другий удар здійснено по Холодногірському району, внаслідок чого пошкоджено дві цивільні будівлі», – написав Синєгубов.

Тим часом, «Укрзалізниця» повідомила, що внаслідок удару по Харкову загинув співробітник залізниці, монтер колії, ще одна співробітниця поранена.

«Це черговий цілеспрямований удар ворога по цивільний залізничній інфраструктурі», – заявили у компанії.

Читайте також: В ISW проаналізували, коли РФ може почати наступ на Харків

Останнім часом російські війська посилили свої атаки Харкова. Як заявив днями міський голова Ігор Терехов, російські війська найчастіше обстрілюють Харків з С-300 з Бєлгородської області Росії – ці снаряди за 40 секунд долітають до міста, проте все частіше застосовують і «Шахеди».

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум

XS
SM
MD
LG