Доступність посилання

ТОП новини

Хакери зламали сигнал кількох українських телеканалів і транслювали парад у Москві – «Детектор медіа»


Цю інформацію «Детектору медіа» підтвердили у Національній раді з питань телебачення та радіомовлення
Цю інформацію «Детектору медіа» підтвердили у Національній раді з питань телебачення та радіомовлення

Російські хакери зламали супутниковий ефір каналів груп StarLight Media та «Інтер» і запустили трансляцію параду в Москві на Червоній площі 9 травня, повідомляє українська організація з моніторингу ЗМІ «Детектор медіа».

Цю інформацію «Детектору медіа» підтвердили у Національній раді з питань телебачення та радіомовлення, йдеться у повідомленні.

Також про це свідчать відео, які почали з’являтися в соціальних мережах.

Згодом у «Детекторі медіа» розповіли, що канали StarLight Media зазнали повторних атак від російських хакерів, а сигнал на супутнику вимкнений.

Крім того, про злам телеканалу «Апостроф ТБ» повідомила шеф-редакторка каналу Аліна Блохіна.

До медіакомпанії Starlight Media входять телеканали «ICTV», «ICTV2», «ICTV Серіали», «СТБ», «Новий канал», «ОЦЕ ТБ», «Твій серіал», «M1», «M2».

На сайтах телеканалу «Інтер» та Starlight Media цей інцидент не коментували.

У лютому російські хакери здійснили атаку на низку українських медіа та розмістили на їхніх ресурсах фейкову інформацію, повідомляла пресслужби Держспецзв’язку.

На початку повномасштабного вторгнення невідомі хакери зламали спільний ефір українських телеканалів під час трансляції блоку, який готували журналісти телеканалу «Україна-24». У рухомому рядку зʼявилася фейкова заява нібито від імені президента України Володимира Зеленського із визнанням поразки і закликом скласти зброю та «повернутися до своїх сімей».

Форум

XS
SM
MD
LG