Доступність посилання

ТОП новини

США вважають, що український літак, ймовірно, збила іранська ракета – Помпео


Раніше представники США, Канади і Великої Британії заявили про «високу ймовірність» того, що літак збила іранська ракета, можливо, помилково
Раніше представники США, Канади і Великої Британії заявили про «високу ймовірність» того, що літак збила іранська ракета, можливо, помилково

Влада Сполучених Штатів вважає, що літак «Міжнародних авіаліній України» збила іранська ракета, заявив 10 січня державний секретар Майк Помпео. Про це він сказав журналістам у Білому домі.

«Ми вважаємо, що, найімовірніше, цей літак (український літак, який впав незадовго після злету в Ірані – ред.) був збитий іранською ракетою», – повідомив він.

Водночас, за словами голови Державного департаменту, Вашингтон планує дочекатися результатів розслідування, перш ніж робити остаточні висновки.

Читайте також: Пристайко: отримали важливі дані від посольства США​

«Ми дамо розслідуванню розвинутися, перш ніж ухвалювати фінальне рішення. Важливо докопатися до істини», – додав Помпео.

10 січня Майк Помпео запропонував президенту України Володимиру Зеленському допомогу в розслідуванні катастрофи рейсу PS752.

Раніше представники США, Канади і Великої Британії заявили про «високу ймовірність» того, що літак збила іранська ракета, можливо, помилково. Іран це заперечує.

Літак Boeing 737-800NG авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» рейсу PS752 з Тегерану до Києва зазнав катастрофи невдовзі після злету з міжнародного аеропорту столиці Ірану вранці 8 січня. Загинули всі 176 людей, які були в літаку, – 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Серед загиблих – 11 громадян України (всі 9 членів екіпажу і 2 пасажирів).

XS
SM
MD
LG