Доступність посилання

ТОП новини

Керівники зовнішньополітичних відомств ЄС і США говорили про Україну та російську загрозу


Держсекретар США Ентоні Блінкен (л) та верховний представник ЄС Жозеп Боррель
Держсекретар США Ентоні Блінкен (л) та верховний представник ЄС Жозеп Боррель

Очільник зовнішньополітичної служби Європейського союзу Жозеп Боррель і держсекретар США Ентоні Блінкен мали двосторонні переговори на полях зустрічі міністрів закордонних справ «Групи семи» в Лондоні. Серед інших найважливіших міжнародних проблем вони порушували тему безпеки та концентрації російських військ поблизу кордонів України та в окупованому Криму. Про це 4 травня повідомив сайт Європейської служби зовнішніх дій.

«Верховний представник ЄС – віцепрезидент Єврокомісії Боррель і держсекретар Блінкен розглянули останній розвиток у переговорах навколо Спільного всеосяжного плану дій (СВПД) – ядерної угоди з Іраном, ­– з огляду на можливе повернення США до СВПД та забезпечення його повної та ефективної імплементації. Вони також обговорили відносини з Росією у зв’язку з нещодавнім військовим нарощуванням Росії в незаконно анексованому Криму та на кордонах з Україною», – йдеться у повідомленні.

Наступний саміт Євросоюз – США має відбутися у червні.

У Лондоні на початку тижня відбулася зустріч міністрів закордонних справ G7, які розглянули найважливіші питання міжнародної політики.

XS
SM
MD
LG