Доступність посилання

ТОП новини

Байден підписав закон, що змушує TikTok змінити власника у США


Офіс компанії TikTok у Каліфорнії, США, 13 березня 2024 року
Офіс компанії TikTok у Каліфорнії, США, 13 березня 2024 року

Президент США Джо Байден підписав законопроеєкт, спрямований на примусову зміну власника додатку для обміну відео TikTok.

Закон передбачає заборону застосунку на території США, якщо за рік він все ще належатиме китайській компанії ByteDance Group.

TikTok має намір оскаржити закон у суді.

Напередодні Сенат Сполучених Штатів ухвалив відповідну ініціативу. Рішення, що входило до одного пакету з допомогою Україні та Ізраїлю, підтримали 79 сенаторів проти 18.

Згідно із законопроєктом, ByteDance має дев’ять місяців, щоб продати платформу. Ініціатори пояснюють рішення міркуваннями безпеки та побоюваннями, що завдяки TikTok Китай отримує доступ до даних американців.

Читайте також: Для заборони TikTok Україні не потрібен приклад партнерів, але краще домовитися – Юрчишин

Своєю чергою TikTok заявляє, що не ділився і не буде ділитися даними користувачів США з урядом Китаю. Платформа стверджує, що закон рівнозначний забороні, яка порушує право її користувачів на свободу слова в США.

З минулого року TikTok заборонений до використання на всіх пристроях Палати представників США. Також у лютому 2023 року Канада оголосила про заборону TikTok на всіх державних мобільних пристроях. Подібні рішення прийняли уряди інших країн.

TikTok – надзвичайно популярний серед молоді, але є побоювання, що Пекін може використовувати його для збору даних про західних користувачів або поширення прокитайських наративів і дезінформації. TikTok є власністю китайський компанії ByteDance.

Форум

XS
SM
MD
LG