Доступність посилання

ТОП новини

Фейк у заголовку телеканалу LifeNews


Руслана Лижичко
Руслана Лижичко

Російські медіа повідомили буцімто Руслана Лижичко заявила, що в Адміністрації президента не готові до миру

Російські медіа повідомили у понеділок, буцімто, на думку української співачки Руслани Лижичко, в Адміністрації президента України не готові до миру на Донбасі. Однак таких заяв співачка насправді не робила.

Сайт російського телеканалу LifeNews поширив новину із заголовком: «Руслана: в адміністрації Порошенка не готові до миру».

На сайті каналу і в інших російських медіа повідомили: «Українська співачка Руслана Лижичко звинуватила Адміністрацію президента Петра Порошенка у небажанні працювати над деескалацією конфлікту на Донбасі. На думку артистки, яка влітку очолила добровольчу місію з надання допомоги бійцям ЗСУ на передовій, соратники президента всіляко перешкоджають поновленню процесу обміну полоненими за схемою «всіх на всіх».​

В інтерв’ю з Русланою Лижичко, яке опублікували в понеділок на українському порталі «Цензор.нет», заяв про те, що буцімто «в адміністрації Порошенка не готові до миру» співачка не робила. Натомість, вона розповіла про ситуацію з обміном полонених за схемою «всіх на всіх», і зазначила, чому, на її думку, це зараз не можливо.

«Та не можуть вони організувати обмін «всіх на всіх», тому що домовленості ускладнені переговорним процесом. Поки волонтерам вдавалося самотужки організовувати обмін. Але формат «всіх на всіх» волонтери точно не зможуть реалізувати. Ми намагалися розробити відповідні рішення, але своїми силами це дійсно нереально втілити. Все вирішується на найвищому рівні. Характер переговорів зі стороною окупованих територій так чи інакше визначає президент. Який тон він задає, такі й перемовини. Тому про обмін «всіх на всіх» треба запитувати в Адміністрації президента: який механізм має бути і чому досі обмін не відбувся. З нами АП не контактує. У вересні я ще дьоргалася, але потім побачила, що нашої інформації держслужби не беруть. Тому ми і почали діяти самостійно», – розповіла Руслана.

Також сайт російського каналу LifeNews повідомив, що буцімто після візиту Руслани Лижичко у Донецьку область, і того, як вона змінила ставлення до так званих «ополченців», у соціальних мережах розпочалося «цькування» від громадян України, які ніколи не були на Донбасі, ухиляються від мобілізації і не мають виразної громадянської позиції.

Насправді відповідь співачки на запитання «Були випадки, коли Ви поверталися з нічим?» прозвучала так:

«Останній раз. Ми привезли гуманітарну допомогу, але забрати хлопців не вдалося. Наша остання розмова була жорсткою і неприємною. Ніхто вже не шукав дипломатичних виразів. Бравада і намагання заглушити голос сумління цитатами московського агітпропу робили сепаратистів непрофесійними, але дуже жорстокими акторами в постановчому фарсі Москви.

Зруйновані зупинки та понівечені автобуси робили нас ненайкращими переговорниками та визволителями. Виглядало, що ніхто з нас не ніс мир цій споконвічній та знекровленій українській землі.

Після кожного вояжу в апокаліптичний Донбас диванні «сотники» в спілці російськими та українськими владозаангажованими тролями нас мішали з гів..м так, що це важко передати. Ми зневажали на це лише тому, що розуміли відповідь на інформаційну травлю перекриє нам шлях до звільнення наших хлопців. І ми мовчали...»

28.03.2015
ЗМІ як один із видів Збройних сил Росії

Нова «російська інформаційна армія» не сильно відрізняється від радянської далі
27.03.2015
Посол США про російський канал: навіщо брехати, якщо можна перевірити?

Посол США в Україні про російський канал: навіщо брехати, якщо факти можна перевірити? далі
26.03.2015
Російський канал спотворив слова патріарха Філарета

Російські ЗМІ заявили, що предстоятель УПЦ КП закликає вбивати мешканців Донбасу далі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG