Доступність посилання

ТОП новини

Регіонали хочуть карати за штурми міліцейських дільниць і дати більше грошей МВС


Протест біля головного управління МВС, Київ, 15 липня 2013
Протест біля головного управління МВС, Київ, 15 липня 2013
Київ – Опозиційні політики провокують громадян на протистояння з міліцією та протиправні дії, заявляють у владі. Як вихід депутати від Партії регіонів пропонують посилити відповідальність за протидію правоохоронцям та ще збільшити фінансування МВС. В опозиції ж кажуть про міліцейське свавілля як системне явище, що й породжує спротив. З вимогою навести лад у міліції громадські активісти та опозиційні депутати пікетували столичне управління МВС.

Кілька десятків активістів пікетували в понеділок будівлю управління Міністерства внутрішніх справ у Києві, вимагаючи припинити кримінальне переслідування людей, які штурмували Святошинський райвідділ міліції. Багато хто з них тримав прапори партій «Батьківщина» і ВО «Свобода», а серед пікетувальників були народні депутати від цих політичних сил.

«Геть ментівське свавілля!» – скандували мітингувальники.
Біля управління міліції Києва мітингували проти свавілля правоохоронців
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:44 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Святошинські міліціонери вдають з себе потерпілих – Бондар

Участь в акції протесту взяла й Ірина Бондар, яка стверджує, що її вдарив співробітник міліції, що й спровокувало штурм Святошинського райвідділу міліції.

Я не така, як псевдохворі працівники правоохоронних органів, які імітують, що їм погано, і роблять з себе помираючих
Ірина Бондар
«Я можу розмовляти, можу ходити, просто я не така, як псевдохворі працівники правоохоронних органів, які імітують, що їм погано, лежать на койках і роблять з себе помираючих. Я так не поводжуся. Коли працівник правоохоронних органів дозволяє собі бити дівчину, коли працівник правоохоронних органів заплющує очі на свавілля іншого міліціонера, як можна ставитися до таких міліціонерів?» – зауважила в розмові з Радіо Свобода Ірина Бондар.

Громадян треба притягувати, зокрема, за штурми – Олійник

Тим часом влада шукає винних серед організаторів акцій протесту. Опозиційні політики навмисно роздмухують конфліктні ситуації і провокують простих громадян на протиправні дії, заявив у коментарі для Радіо Свобода депутат від Партії регіонів Володимир Олійник. Він пропонує збільшити фінансування МВС та посилити відповідальність за протидію міліції.

За новими правилами має бути прийом до міліції – на конкурсній основі
Володимир Олійник
«Зміна керівництва не вирішує проблеми, тому міністрові треба працювати. Потрібно негайно розпочати реформування міліції. За новими правилами має бути прийом до міліції – на конкурсній основі. Але престижність треба підвищувати, в тому числі і заробітну плату. Потрібно карати жорстоко тих, хто чинить злочини в погонах, але і громадян треба притягувати, зокрема, за штурми», – наголошує Олійник.

У свою чергу, регіонал Микола Джига заявляє, що нині «готується пакет документів про посилення відповідальності за напади на працівників міліції».
Беркут біля головного управління МВС, Київ, 15 липня 2013 року
Беркут біля головного управління МВС, Київ, 15 липня 2013 року

В українців є лють до тих людей, які з них знущаються – Іллєнко

Утім, «закручування гайок» може мати зворотній ефект, і протистояння лише посилиться, адже нехтування законами з боку правоохоронців не може залишатися безкарним, наголошує депутат від партії «Свобода» Андрій Іллєнко.

Співробітники міліції у своєму хамстві, українофобстві, неадекватності вже дійшли крайньої межі
Андрій Іллєнко
«Співробітники міліції у своєму хамстві, українофобстві, неадекватності вже дійшли крайньої межі, – каже він. – Коли у райвідділах катують і вбивають людей, коли співробітники міліції займаються ґвалтуваннями, вбивствами, здирництвом, покриттям наркобізнесу, політичними репресіями, говорити, що треба збільшувати покарання за тілесні ушкодження працівникам міліції – це визнавати, що в українців є лють до тих людей, які з них знущаються».

У п’ятницю, 12 липня, близько 200 людей штурмували Святошинський райвідділ міліції в Києві. Штурм став відповіддю на інцидент під час демонтажу продуктового ринку «Шлях». Як стверджують очевидці, там співробітник райвідділу, старший лейтенант міліції Андрій Ганнисик двічі вдарив активістку «Коаліції учасників Помаранчевої революції» (КУПР) Ірину Бондар після того, як вона попросила його спілкуватися з нею українською мовою. МВС заявляє, що внаслідок штурму 11 міліціонерів зазнали тілесних ушкоджень, а також заперечує побиття Бондар.
КУПРівців затримали на Банковій
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:41 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG