Доступність посилання

ТОП новини

Politico: США готуються оголосити про закупівлю зброї для України на 6 мільярдів доларів


Люди на акції біля Капітолію США після того, як Палата представників проголосувала за допомогу Україні, а також Ізраїлю і Тайваню. Вашингтон, 20 квітня 2024 року
Люди на акції біля Капітолію США після того, як Палата представників проголосувала за допомогу Україні, а також Ізраїлю і Тайваню. Вашингтон, 20 квітня 2024 року

США завершують підготовку одного зі своїх найбільших пакетів військової допомоги Україні на сьогоднішній день, готуючись укласти контракти на постачання зброї і техніки для українських сил на суму в шість мільярдів доларів, повідомило американське видання Politico, посилаючись на двох неназваних американських урядовців.

За повідомленням, пакет, про який можуть оголосили вже 26 квітня, буде частиною фінансування України в обсязі 61 мільярда доларів, підписаного президентом Джо Байденом.

За словами двох чиновників і третього джерела, знайомого з цими планами, у пакет увійдуть системи ППО Patriot, артилерійські боєприпаси, безпілотники, зброя для боротьби з безпілотниками і ракети «повітря-повітря» для встановлення на винищувачах, повідомило Politico.

Як йдеться в публікації, озброєння і техніка, швидше за все, надійдуть в Україну лише через кілька років, оскільки кошти виділяються в рамках Ініціативи щодо сприяння безпеці України, яка передбачає укладання контрактів з американськими оборонними фірмами на виробництво нового озброєння для України, а не на використання поточних запасів США.

Очікується, що міністр оборони США Ллойд Остін оголосить про новий пакет допомоги 26 квітня на віртуальному засіданні Контактної групи з питань оборони України (формат «Рамштайн»), до якої входять понад 50 країн.

Після підписання 24 квітня президентом США Джо Байденом закону про виділення допомоги Україні Міністерство оборони США оголосило про новий пакет допомоги, щоб задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки й оборони. Зазначено, що перший пакет допомоги має орієнтовну вартість 1 мільярд доларів і включає засоби ППО, артилерійські снаряди, бронетехніку і протитанкову зброю. Озброєння, за повідомленням, має надійти в Україну найближчим часом.

Форум

XS
SM
MD
LG